AFGANG 2018

Fernisering / Opening
Afgang 2018 / MFA Degree Show 2018
Gratis entré / Free entrance
English version below
————————————————

header-afgang-2018

Kom til åbning af AFGANG 2018. 25 kunstnere, der viser det sidste nye indenfor billedkunsten inkl. performance af Kristoffer Raasted feat. Ragnhild May.

Desuden byder aftenen på DJ Lord Soft, dagens ret serveres af Apollo Kantine og baren er åben fra kl 18.

Til dette års afgangsudstilling præsenterer 25 dimittender fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler nye værker i kunsthallen.

Årets afgangsstuderende arbejder med forskellige stilarter og udtryksformer, der spænder fra video og maleri over skulptur til installation og performance. Noget er i stor og imponerende skala andet helt flygtigt eller porøst. Tilsammen udgør de det bedste bud på et udsagn om samtidskunstens fremtidige udtryk.

Årets udstillende kunstnere er:
Banaan Al-Nasser, Louka Anargyros, Kinga Bartis, Emilia Bergmark, Viktor-Emil Dupont Billund, Emil Alenius Boserup, Emelie Carlén, Ockie Basgül Dogan, Sebastian Hedevang, Anna Kristine Holmberg, David Stjernholm, Morten Knudsen, George Koutsouris, Stephanie Bech, Frederik Worm, Frederik Næblerød, Stefan Plahn, Asta Lulu Refn, Kristoffer Raasted, Louis Scherfig, Sara Sjölin, Marco Spörle, Albin Werle, Ida Retz Wessberg, Fabian Wigren.

Udstillingen er kurateret af Henriette Bretton-Meyer.
___________________________________________________

Join us for the opening of AFGANG 2018. 25 MFA Degree artists, showing new works including performance by Kristoffer Raasted feat. Ragnhild May.

The evening also contains music by DJ Lord Soft, Apollo Canteen serves today’s meal, and the bar is open from 6pm.

At this year’s AFGANG (MFA Degree Show), a total of twenty-five graduates from the Royal Danish Academy of Fine Arts’ Schools of Visual Arts will present new works at Kunsthal Charlottenborg. This year’s graduates work with all kinds of styles and modes of expression, from video and painting to sculpture, installation and performance art. Some works are vast in scale, others are delicate, fleeting or porous. Together, they offer insight into the potential future of contemporary art.

The artists featured are:
Banaan Al-Nasser, Louka Anargyros, Kinga Bartis, Emilia Bergmark, Viktor-Emil Dupont Billund, Emil Alenius Boserup, Emelie Carlén, Ockie Basgül Dogan, Sebastian Hedevang, Anna Kristine Holmberg, David Stjernholm, Morten Knudsen, George Koutsouris, Stephanie Bech, Frederik Worm, Frederik Næblerød, Stefan Plahn, Asta Lulu Refn, Kristoffer Raasted, Louis Scherfig, Sara Sjölin, Marco Spörle, Albin Werle, Ida Retz Wessberg, Fabian Wigren.

The exhibition is curated by Henriette Bretton-Meyer.

Author: SEMI FEMI

Copenhagen Food and culture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s