Performances for Pets

KRÕÕT JUURAK (EST) OG ALEX BAILEY (UK) / DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING

15. – 18. FEBRUAR 2018

Giv dit kæledyr en oplevelse for life!

Duoen Krõõt Juurak (Estonia) og Alex Bailey (UK) byder på noget så unikt som forestillinger for hunde og katte (med deres mennesker).

Kunstnerne har udtænkt Performances for Pets, en forestilling for kæledyrene, hvor katte og hunde får rollen som publikum. Det vender den sædvanlige situation på hovedet, hvor dyrene underholder mennesker.

Moderne kæledyr har ikke længere en praktisk funktion i husstanden. Katte behøver ikke at fange mus, hunde behøver ikke længere at beskytte huset eller jagten. Kæledyr har opgraderet deres jobbeskrivelser og arbejdsliv til det, Krööt og Alex kalder immateriel eller affektiv arbejdskraft. Kort sagt, kæledyr formår at udfylde en funktion blot ved at være sig selv i stedet for at producere noget.

Hvad er Performances for Pets?

Performances for Pets er en blanding af efterligning, kropsarbejde og teknikker, der gengiver forskellige former for stemmer og kropslige udtryk, der ikke er menneskelige, og som skaber en mulig betydning eller forbindelse med de dyr, der er publikum. Kunstnerduoen møder husdyret og dets ejer individuelt og tilpasser præsentationen til det pågældende kæledyr eller en gruppe kæledyr. Fra det menneskelige perspektiv opleves Performances for Pets som en hybrid mellem dans, teater og performancekunst, men for kæledyr er forskellen mellem dans, teater og kunst ikke lige så relevant.

Skal din hund eller kat have en eksklusiv forestilling?
Under CLOSE ENCOUNTERS kan du som hundeejer købe billet til en eksklusiv forestilling for din hund, som vil finde sted i Den Frie Udstillingsbygning – og som kun vil være for hunden og dens ejer(e). Hvis flere hunde bor sammen eller kender hinanden godt, kan der også deltage en mindre gruppe af hunde til den enkelte forestilling.

Der vil være 5 forestillinger for hunde, som vil foregå 15. og 17. februar 2018.

En forestilling for hunde varer typisk 15-20 minutter.

Har du en kat, er der mulighed for, at du kan få en forestilling for katten i dens hjem, hvor Krõõt og Alex kommer på besøg, tager en kort snak med kattens ejer og dernæst laver en forestilling for katten, der varer ca. 30 minutter.

Der vil være 6 forestillinger for katte rundt i private katteejeres hjem. De vil foregå 16. og 18. februar 2018.

Credits
Performere og koreografer / Krõõt Juurak & Alex Bailey

Dramaturg / Petra Ott (Kattecoach) www.coach4cats.at / Bina Lunzer (Dyretræner og adfærdskonsulent) http://happytraining.at/

Performances for Pets er en del af Dansehallernes CLOSE ENCOUNTERS – Nære møder gennem installationer, forestillinger og talks – med noget for de helt små (0-4 årige), for hunde, katte og for nysgerrige mennesker.

Krõõt Juurak (Estonia) & Alex Bailey (UK)

De to kunstnere og performere bor og arbejder i Wien. De fik deres MFA fra Sandberg Institute of Fine Arts i Amsterdam. Deres seneste performancesamarbejde er Animal Jokes opført ved Secession, Vienna, Xing, Bologna og Bonnefanten Museum Maastricht. Projektet Performances for Pets blev initieret af Krõõt Juurak og Alex Bailey i 2014, og udspringer fra et andet projekt Autodomestication. Performances for Pets havde premiere i maj 2015 ved International Figurentheater-Festival, Erlangen og er siden blevet opført i forskellige hjem og på gallerier i Zürich, Amsterdam, Brussel, Erlangen, Wien, Tallinn og Berlin, præsenteret af Galerie International.

www.performancesforpets.net/

Om Den Frie Udstillingsbygning

Dansehallerne samarbejder med Den Frie igennem sæson 2017/18 og præsenterer flere events og forestillinger der i foråret 2018. Den Frie Udstillingsbygning er en platform for den levende kunst og ny kunstproduktion med deltagelse af mange kunstnere og tæt dialog med kunsten, kunstneren og publikum imellem.

Denfrie.dk

Author: SEMI FEMI

Copenhagen Food and culture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s