Solen skal ikke røre møblerne – en performance omvisning

To eftermiddage i november kan du tage del i “Solen skal ikke røre møblerne – en performanceomvisning” af kunstner Hannah Heilmann, hvor hun fordøjer sit forhold til kunsthistorien og deler sine håb for og sorger over museets væsen.

Omvisningen indgår i en serie af moves som er kurateret af Marianne Torp, hvor kunstnere overtager et “formidlingsformat”. Christian Falsnæs laver en audioguide, Lea Porsager en ophængning, Christian Schmidt Rasmussen skriver værktekster og Hannah Heilmann tager publikum med på en anderledes omvisning.

Omvisningen er gratis, når entréen er betalt – tilmelding nødvendig.
Tilmeld dig via mail til web@smk.dk
Begrænset antal pladser.

15152893_10154791026104669_1832910432_o

Hannah til Semi Femi om sit bidrag:

“Jeg er blevet inviteret til at lave en omvisning – nok også fordi at Marianne ved at jeg i tidernes morgen har arbejdet på museet –  ret intensivt som kunsthistorie-studerende, samtidig med at jeg gik og begyndte at lave kunst. Det var en underlig tid hvor det føltes som om jeg skiftevis moonlightede som kunsthistoriker og kunstner, eller omvendt måske, hvad er det omvendte af at moonlighte? De andre to i Ingen Frygt, som jeg den gang lavede kunst med, plejede at omtale museet som ‘elskerinden’.

Men altså, faktum er at jeg nok har de ældre samlinger ret langt inde under huden på en måde som de færreste samtidskunstnere har. Jeg har tudet når vi åbnede en crate med Turner-malerier til en udstilling og groet ømme følelser for også håbløse værker i samlingerne, sådan er det tror jeg når man arbejder på et museum, tingene bliver til ællinger. Jeg kan godt være lidt bekymret for museet som institution, og måske er det blandt andet det, og så ællinge-forholdet, som jeg forsøger at formidle i omvisningen”

Om Hannah Heilmann:
Den danske samtidskunstner Hannah Heilmann, født i 1978, arbejder med tekst, video, installation og performance og har udstillet på en lang række danske og internationale udstillingssteder. Hun er uddannet cand. mag. i Kunsthistorie fra Københavns Universitet og underviser på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

733985_10151504468799669_157472175_n

Author: SEMI FEMI

Copenhagen Food and culture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s