Koncert Performance: Frådseri – De Syv Dødssynder / Q+A

14656258_1122470647836761_2397818140871478692_n

I dag tager 4 spændende kunstnere hul på en række performance aftener i Koncert Kirken på Blågårdsplads. Under emnet “Frådseri – De Syv Dødsynder”vil de, en musiker, en forfatter, en pianist og en performancekunstner, skabe en anderledes fortælling i kirken.

Formatet er den klassiske koncert, som brydes op af ritualiserede udsagn. En betragten af os selv og vores samtid i et spejl ved navn frådseri.

Hvis du vil udfordres og underholdes så køb en billet til en af de 4 forstillinger her.

Tog fat I de implicerede og hev et par svar ud af dem.

nana-fransisca

Q+A

Hvordan opstod samarbejdet?
Eriko Makimura udfordrer det klassiske koncertformat. Hun har arbejdet med De 7 Dødssynder i en årrække i form af en slags portrætter af begreberne via musik og gestik, og kom på et tidspunkt i kontakt med teatermanden Willie Flindt, som hun viderudviklede konceptet med, ligesom de 3 gæsteperformere Sigrun Gudbrandsdóttir, Nana Francisca og Marie Fisker er mediscenesættere og valgt på grund af deres vidt forskellige baggrunde.

Løft sløret for en del af performancen…
Der bliver blandt andet opført en fortolkning af Manuel de Falla’s Spanish Dance fra værket ‘La Vida Breve’ (Det korte liv). Koreografien tager udgangspunkt i ‘Hungry Ghosts’, et væsen i traditionel asiatisk mytologi. Et ‘Hungry Ghost’ er en person opslugt af behovet for mere og for det, der er udenfor rækkevidde. Det er et billede på den konstante sult og længsel efter noget, der kan fylde den mørke afgrund af menneskelig uforløsthed. Andre værker stiller spørgsmålstegn konsekvenser af det moderne frådseri.
Le Sacre du Printemps er en komposition af Igor Stravinsky, som er blevet arrangeret for solo klaver af Eriko. Stravinsky havde i en dagdrøm et syn, hvor jomfruer dansede sig til døde under de vise mænds blik. Det ultimative frådseri.

img_9711

Hvad betyder kirken som rum for jeres performance?
Koncertkirken er en forhenværende kirke, og vi har vidt forskellige forhold til kirken som rum. Nogen forbinder det med spiritualitet og symbolik, andre som smuk arkitektur som er velegnet til at være sammen i, især om musik. At bruge et tidligere kirkerum som rammen om en undersøgelse af et centralt kristent begreb kunne let fortolkes meget direkte, men ligesom kirken nu er et moderne rum for mange kunstneriske udtryk er det kristne forlæg blot udgangspunktet for en moderne og personlig fortolkning af, hvad FRÅDSERI er og kan være for os, hver især, og i verden i dag.

Hvad betød frådseri i den gamle verden, og hvad betyder det nu?
De Syv dødssynder beskriver menneskets relation til sig selv og verden omkring sig og henviser som udgangspunkt til en ubalance. Når man undersøger ideen om 7 synder er selve begrebet synd det første ord man må tage stilling til. Hvad betyder SYND? Accepterer vi udtrykket synd må vi tolke det ud fra de personer vi er, de erfaringer vi har og den kultur vi har rødder i. I arbejdet med koncerten har vi alle forholdt os personligt til, hvad FRÅDSERI betyder i vores egne liv og hvordan vi kan give begrebet krop og stemme.

Den største forskel før og nu er hvordan frådseri er blevet en norm, som ikke kun individet, men hele samfund svælger i både som en “ret”, som et løfte om lykke og som økonomisk dogme. Bivirkningerne er afhængighed, kynisme og manglende respekt for livet – ting smides væk sammen med de kroppe der blev slidt ned for at fremstille dem.

15041993_10154726498714158_3328337289431361773_o

(foto: Sigrún Gudbrandsdóttir)

Eriko Makimura

Nana Francisca Schottländer

Marie Fisker

Sigrún Gudbrandsdóttir

 

Author: SEMI FEMI

Copenhagen Food and culture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s