SMK FRIDAYS – Dead or Alive!

Fredag 11. november 2016, kl. 16-22 – GRATIS

KUNST + TALKS + PERFORMANCE + PERFORMANCE + PERFORMANCE + MUSIK + STREET FOOD + FREDAGSBAR

14633242_10154447919822911_7156375310395327980_o

SMK Fridays er SMK’s intelligente fredagsbar, der blander kunst, talks, musik og drinks til en anderledes museumsoplevelse efter lukketid. I samarbejde med Institut for Kunst og Kulturvidenskab på KU inviteres du til årets sidste SMK Fridays, der sætter spot på levende død kunst.

DØD OG LEVENDE KUNST
Billeder er et paradoks. De kan vække følelser i os, kalde minder frem og virker nærmest levende – selvom vi udmærket er klar over, at de bare er døde. At de bare er olie på lærred, marmor eller tryksværte på papir. Gennem talks, performances og film stiller denne SMK Fridays skarpt på den levende døde kunst.

TALKS OG KORTFILM
Aftenen igennem kan du høre talks om den levende døde kunst bl.a. ved direktør Mikkel Bogh og Maria Fabricius Hansen og Gunhild Ravn Borggreen, lektorer i kunsthistorie på Københavns Universitet og ph.d.-studerende Rosanna Tindbæk. Kunstner Sophie Dupont opfører sin performance We Always Carry Our Body.

I biografen vises kortfilmen In the Dark Room fra 2016 af instruktør Anna Maria Helgadottir. For ikke at afsløre for meget, så fortæller vi blot, at filmen passer udmærket i aftenens tema.

SCRIPTED!!
SMK Fridays er også ramme om projektet Scripted!!, som er en udgivelses- og performancerække, der afsøger forholdet mellem (levende) performance og (død) tekst. På aftenen udgives seriens sidste tre tekstpublikationer, og der opføres performances af Zoltan Ará, Trine Mee Sook-Glerup og Mathias Kryger & Kirsten Astrup.

DIGITALE AFSTØBNINGER
SMK har 3D-scannet syv skulpturer fra Den Kongelige Afstøbningssamling. De syv 3D figurer kan downloades fra smk.dk og frit genbruges, deles, animeres og 3D-printes. I aften præsenteres projektet sammen med Susan Kozel og Temi Odumosu fra Living Archives Research Project ved Malmø Universitet, og de syv skulpturer vækkes til live i Augmented Reality, som digitale spøgelser i SMK’s Skulpturgade.
Læs mere her: http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/digitale-afstoebninger/

Z WAN AF LEA PORSAGER
Vær med, når vi denne aften slår dørene op til særophængningen Z WAN, skabt af kunstner Lea Porsager. Gennem egne værker og værker fra SMK’s samlinger, undersøger ophængningen kryptiske og flerstrengede fortællinger i den græske myte om Leda og Svanen. Lea Porsager har også sammensat et særligt musikset med visuals til, som runder aftenen af på SMK’s scene.

STREETFOOD, BAR OG ART TALKS
Du kan som altid gå med på korte Art Talks, som udfolder aftenens tema i forhold til værker i SMK’s samling og købe øl, drinks og street food ved Kødbyens Mad og Marked.


smk_fridays_maj_402x271px

SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden.

SMK FRIDAYS – Dead or Alive!
KUNST + TALKS + PERFORMANCE + PERFORMANCE + PERFORMANCE + MUSIK + STREET FOOD + FREDAGSBAR
Fredag 11. november 2016, kl. 16-22.
Gratis!

Author: SEMI FEMI

Copenhagen Food and culture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s