Madmensch: Chris Pedersen + Café Victor

madmensch-blogspot-kompletMin middagsdate denne aften er charmetrolden Chris Pedersen, tidligere mode redaktør på Cover og Euroman. Nu er han modigt hoppet over på Danmarks Radio, hvor han har udviklet sig til at blive en fremragende tv-tilrettelægger og vært. Han er pt. aktuel med program serien “Afrika er det nye sort” hvor han med et tv hold rejser rundt for at komme helt under huden på folket i Afrika og deres klæder, i de nye kreative miljøer, der er opstået på kontinentet. 
chris
Moden bliver for Chris interessant når den afspejler et samfund, og måske var det også derfor, at valget faldt på Café Victor, der netop i  i 80érne tiltrak samfundets nye subkultur i deres pastel farvede jakkesæt, åbne sportsvogne og høj cigarføring. Til denne livsstil skulle der serveres Champagne, hummer og kaviar, og lige præcis dette, mestrer Cafe Victor til perfektion. Et frankofilt overlegent menukort det lever op til forventningerne.
img_0001
img_0002

Q+A

Hvorfor valgte du Café Victor?
Jamen det er fordi jeg elsker de der tidslommer, der ligger rundt omkring I København. Har altid kommet meget på Bobi Bar og Palæ Bar i indre by og Blomsten på Istedgade, men de serverer jo ikke mad, så derfor var Victor et oplagt valg. Her er der skruet ned for tiden, og selv på en søndag kan man spise en god middag med god vin og pæne tjenere. Det elsker jeg.
img_0003img_0005img_0006img_0007img_0004
Hvad betyder stedet for dig?
Det er sådan et lidt voksent sted. I mange år troede jeg ikke, at det var noget for mig, fordi jeg forbandt det med Hellerupdrenge og kedelige piger, men da jeg så endelig gik derind, slog det mig, at det var lidt som det der konditori inde på Strøget – La Glace – hvor alle typer kommer, og man altid ved, hvad man får.
img_0013img_0008img_0022img_0023img_0024img_0025
Første gang du besøgte Café Victor?
Den første gang var med en amerikansk ekskæreste, som deler navn med stedet. Vi havde været I byen hele natten, da han hev mig derind for at spise morgenmad. Selvom han ikke havde været der lang tid kunne tjenerne huske ham og hans navn. Det bed jeg mærke i.
img_0026img_0010img_0038img_0044img_00501
Beskriv dit drømme selskab…
Haha. Den er let. Mae West for sine sjofle vittigheder, James Dean fordi han var to die for, en ung Chet Baker for det var han også. Suzanne Brøgger for lidt mystik, Kim Larsen, fordi han sikkert picker et fight med en af de andre gæster og Courtney Love, så man ved at natten bliver lang. Men egentlig behøver jeg kun mine nærmeste venner om bordet, så er jeg lykkelig. Og natten er lang. og der er altid en som picker et fight.
Hvor shopper du helst mad?
Hos Dean and Deloucca I New York. Jeg elsker alt derinde, og spiser der hver dag, når jeg er i NY. Særligt deres cheesecake er god. Helst den med kirsebær.
Yndlingsret?
Altså det er ikke så meget på grund af maden, men I alle de år hvor kom til herremodeugen I Paris spiste jeg altid mindst en gang på en fantastisk restaurant sammen med bl.a Jesper Thomsen fra Unique og Henrik Kejser fra Wood Wood. Ejeren er en asiatisk fyr, som klapper en på røven og vælger menuen for en, så den bliver dyrest muligt. Stemningen er helt gakkelak og stamgæsterne tæller folk som Chloe Sevigny, Naomi Campbell og alle mulige andre. Det er et af mine yndlings spisesteder i hele verden. Jeg har haft det så sjovt der.
Beskriv et barndoms(mad)minde…
Min mor er helt vidunderlig men også ret uheldig. Engang havde hun købt en pølse med ost indeni, der sprang lige op i hovedet på hende. Min søster og jeg kørte rundt af grin indtil hun tog en kande vand og hældte over mig, så kom vi i vandkamp og endte ude i haven med en vandslange og alle de kinder og vandglas, vi kunne finde. Det er et rart minde.
Vildeste mad oplevelse?
For et par år siden var jeg i Las Vegas med min ven Jesper Thomsen. Vi landede sent om aftenen, og skulle lige have en burger. Min blev en bacon cheese, der var blevet dyppet I dej og friturestegt, før den blev serveret med ketchup og mayonnaise. Den blev skyllet ned med en gigant-margerita serveret I et glas formet som Eiffeltårnet. Dejlig middag. Lidt tung bagefter….
Bedste pizza i København?
Hmmm. Den er svær. Men er glad for Itzi Pitzis kartoffelpizza, og så elsker jeg alle pizzaerne inde fra den lille restaurant, der ligger ved siden af Munthe plus Simonsen-butikken. De er vildt gode. Det er dem fra Mother også.
Hvad ville du servere for en udlænding?
Så ville jeg tage dem med på Dyrehaven og spise smørrebrød med hønsesalat og en kølig Thy-pilsner.
Har du nogenside nedlagt et dyr og spist det?
Nope. Jeg kommer sjældent i naturen og bryder mig ikke om våben.
Bedste Take-away nær dig?
Hmm. Det må være salaterne fra den store salat-takeaway ved Kødbyen. Lige ved siden af Brugsen. Wedofood? Deres salater er vildt gode.
Den bedste lokale restaurant?
Jeg er meget glad for Fiskebaren. Der er vildt lækker fisk, gode drinks og så er det et af de få steder, hvor en middag ligeså stille kan glide over I en fest. Det er fedt.
Yndlings klap-sammen-mad?
Ristet bagel med flødeost og røget laks.
Snack?
Saltede mandler. Kan slet ikke stoppe, når jeg kommer igang.
Bedste spisested udenlands?
Faktisk spiser sjældent på gourmet-restauranter. Men i Milano er jeg altid forundret over hvor god maden er på de klassiske italienske restauranter. Enkle opskrifter med gode ingredienser. Skønne oste, tomater og olivenolie. Salt, pasta og god rødvin. Så er jeg glad.
En familie opskrift?
Haha det har jeg sgu ikke. Men mor laver ofte min yndlingsret, der er bøf med fritter og béarnaise. Min absolute favoritret.
Hvad lavede du i 1996?
I 1996 var jeg lige flyttet til London, hvor jeg boede i en iskold lejlighed på Kensington High Street. Jeg vejede væsentligt mindre, gik altid i sort og arbejdede i en parfumebutik. Om aftenen var jeg tit alene og lyttede til The Smiths og Morissey, hvis ikke jeg hang ud med min bofælle Eddie, som var læderbøsse og ofte havde gæster hjemme til at se SM-pornofilm i stuen, mens pejsen var tændt, og der var the i kanden.
img_00421
img_0056
CAFE VICTOR – NY ØSTERGADE – KBH K

Author: SEMI FEMI

Copenhagen Food and culture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s